Kapros újburgonya leves, fetasajttal
sponsored links
Korábban már írtam, hogy mostanában nagyon rákaptam a levesekre és ebben a kánikulában jól esnek a savanykásak, hidegenfogyaszthatók. Persze gyümölcsbõl is gyakran készítek, jól behûtve akár még desszertként is tökéletes választás, egy kevéske tejszínhabbal. :)
Még mindig jó roppanós az újburgonya, használjuk ki és készítsünk belõle friss kaporral, egy adag fetasajjtal hûsítõ leveskét. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.
Kapros újburgonya leves, fetasajttal
Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
1 bögre zöldborsó
1 bögre konzerv bab
3 szál újhagyma
2 szál gyökér
1 csokor aprított kapor
1 dl tejszín
4 liter húsalaplé
3 evõkanál citromlé
só, bors
továbbá
10-15 dkg fetasajt
aprított petrezselyem
Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk és hámozzuk a gyökérrel együtt. Az utóbbit és az újhagymát felkarikázzuk, a burgonyát kockára daraboljuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután felforrt, közepes lángon fõzzük 10 percig, ezután hozzáadjuk a borsót és a babot, végül kaporral megszórjuk. További 10-15 percig fõzzük. Meglocsoljuk tejszínnel és citromlével savanyítjuk.
Behûtve vagy melegen fetasajttal friss petrezselyemmel tálaljuk!
Tipp: ha nincs húsalaplénk, tegyünk hozzá több gyökeret illetve mehet pluszba hozzá répa, karalábé, új zeller ízlés szerint.
Még mindig jó roppanós az újburgonya, használjuk ki és készítsünk belõle friss kaporral, egy adag fetasajjtal hûsítõ leveskét. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.
Kapros újburgonya leves, fetasajttal
Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
1 bögre zöldborsó
1 bögre konzerv bab
3 szál újhagyma
2 szál gyökér
1 csokor aprított kapor
1 dl tejszín
4 liter húsalaplé
3 evõkanál citromlé
só, bors
továbbá
10-15 dkg fetasajt
aprított petrezselyem
Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk és hámozzuk a gyökérrel együtt. Az utóbbit és az újhagymát felkarikázzuk, a burgonyát kockára daraboljuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután felforrt, közepes lángon fõzzük 10 percig, ezután hozzáadjuk a borsót és a babot, végül kaporral megszórjuk. További 10-15 percig fõzzük. Meglocsoljuk tejszínnel és citromlével savanyítjuk.
Behûtve vagy melegen fetasajttal friss petrezselyemmel tálaljuk!
Tipp: ha nincs húsalaplénk, tegyünk hozzá több gyökeret illetve mehet pluszba hozzá répa, karalábé, új zeller ízlés szerint.