Kapros zúza leves (paleo)

2014-06-05

sponsored links



Volt már egy kísérletem a hajdan volt kedvenc levesünk paleosítására tavaly decemberben. Mondjuk úgy 80 %-osra sikerült az akkori leves a kókusztej miatt, hát igen... Azóta találtam rá más alternatívát. A mostani kapros zúza leves viszont teljesen olyan, mint régen volt. 



Hozzávalók:

1/2 kg pulyka zúza
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehér répa
2 evõkanál apróra vágott kapor 
10 dkg totu krém extra
1-2 evõkanál citromlé
törött bors


A zúzát kisebb darabokra vágjuk. Hideg vízben csirkehúsleves szerûen feltesszük fõni. Amikor szükséges lehabozzuk. Ezek után hozzáadjuk a kis kockára vágott sárga- és fehérrépát. Sózzuk, borsozzuk. (Én nem igazán hiszek a kuktában 15 perc alatt fõzött húslevesben, úgyhogy...) Kis lángon, fedõ alatt 4-5 órán át fõzzük. Amikor a zúza megpuhult behabarjuk a citromlével és kevés sóval elkevert totu krém extrával. Egyet forralunk rajta végül közvetlenül a tálalás elõtt beleszórjuk az apróra vágott kaprot is.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s