Kapros zöldborsófõzelék csülökkel
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg kicsontozott füstölt sertéscsülök, 70 dkg mirelit zöldborsó (szezonban friss borsó), 1/2 csokor friss kapor, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 3 evõkanál liszt, 5 dkg vaj, só, cukor
Elkészítése:
A sertéscsülköt puhára fõzzük, majd felszeleteljük. A borsót enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük. Az olvasztott vajon kissé megfuttatjuk az apróra vágott kaprot, hozzáadjuk a borsót, sóval, borssal fûszerezzük, kevés cukorral ízesítjük. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Beforraljuk, közben tej vagy víz hozzáadásával tetszés szerinti sûrûségûre készítjük. A felszeletelt csülköt kevés zsiradékon megsütjük, és a kész fõzelékkel tálaljuk.