Kapros-zöldbabos spárgaleves.
sponsored links
A spárga mellett másik nagy kedvencem a kapor, mely éppen gyönyörûen zölddel a kertben, így szedtem is egy csokorral, és a mai krémlevesbõl sem maradhatott ki. A spárga, és a kapor mellett került a levesbe még zöldbab (most éppen fagyasztott) egy csomag újhagyma, és egy pohár tejföl is. Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.
Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
25 dkg zöldbab (pl. fagyasztott)
1 csokor kapor
1 cs újhagyma
2 dl tejföl
só (ízlés szerint)
2 tk ételízesítõ
õrölt fehér bors (ízlés szerint)
késhegynyi õrölt szerecsendió
7 dl víz
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészébõl is vágjunk egy keveset hozzá.)
Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítõt és a szerecsendiót, majd fõzzük a zöldségeket puhára.
Amikor a zöldségek már puhára fõttek egy kisebb edénybe merjünk át a lébõl 2-3 merõkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt fõzzük roppanósra.
Ezután szedjük ki a fõzõlébõl a bimbókat, és tegyük félre.
A fõzõlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
Ezután tegyük bele az elõzõleg roppanósra fõzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk a krémleves mellé ropogósra sült kiflikarikákat, de megszórhatjuk pl. reszelt sajttal is.