Kapros- zelleres tekercs
sponsored links
A kapor azok közé a zöldfûszerek közé tartozik, melyeket vagy szeret valaki, vagy nem. Leginkább édes ételekben találkozunk vele, de bátran kipróbálhatjuk hússal is. A szintén aromás zellerrel társítva pedig igazán izgalmas ízélménnyel ajándékoz meg.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet kipotyolt sertéscomb, negyed zeller, 1 csokor kapor, só, bors.
Elkészítése: A zellert meghámozzuk és lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk és összekeverjük a zellerrel, majd enyhén megsózzuk. A kipotyolt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, majd elosztjuk rajtuk a kapros zellert és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, sütõlemezre helyezzük, majd forró sütõben 25-40 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hûlni, majd vékony karikákra vágva tálaljuk.