Kapros vöröskáposzta saláta (Robitól)

2014-03-22

sponsored links

Robi káposztasalátája.jpgAz alábbi káposztasaláta Robi remekmûve, a fõzõkörre hozta. Kicsit elmaradásom volt vele, mert néhány héttel ezelõtt volt a téma a téli saláta-különlegességek és öntetek téma. Mikor megláttam az átküldött receptjét, elõször egy cseppnyi elõítélet volt bennem. Nem igazán rajongok a kaporért ugyanis. De kérem szépen, annyira összeértek az ízek, hogy nehéz lett volna rájönnöm, ez kaporral készült. Bizonyára a fokhagyma, lila hagyma na és a citromlé is segített ebben. Három napig ezen éltem, annyira finom volt. :)

A recept:

Hozzávalók:

  • 45 dkg vörös káposzta
  • 10 dkg lila hagyma
  • 2 tk só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 3 ek citromlé
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A káposztát vékony gyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagymát, végül a fokhagymát felaprítva vagy fokhagymaprésen átnyomva hozzákeverjük. Ezt követõen az olajat, sót, citromlét, és az apróra vágott kaprot beletesszük. A legvégén az egészet összekeverjük, és hûtõben legalább félórát pihentetjük. Pihentetés után tálaljuk.

kapros káposztasaláta.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/03/22/kapros_vo...

sponsored links

Keres?s