Kapros vöröskáposzta saláta (Robitól)
sponsored links
Az alábbi káposztasaláta Robi remekmûve, a fõzõkörre hozta. Kicsit elmaradásom volt vele, mert néhány héttel ezelõtt volt a téma a téli saláta-különlegességek és öntetek téma. Mikor megláttam az átküldött receptjét, elõször egy cseppnyi elõítélet volt bennem. Nem igazán rajongok a kaporért ugyanis. De kérem szépen, annyira összeértek az ízek, hogy nehéz lett volna rájönnöm, ez kaporral készült. Bizonyára a fokhagyma, lila hagyma na és a citromlé is segített ebben. Három napig ezen éltem, annyira finom volt. :)
A recept:
Hozzávalók:
- 45 dkg vörös káposzta
- 10 dkg lila hagyma
- 2 tk só
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- 3 ek citromlé
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A káposztát vékony gyalun legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagymát, végül a fokhagymát felaprítva vagy fokhagymaprésen átnyomva hozzákeverjük. Ezt követõen az olajat, sót, citromlét, és az apróra vágott kaprot beletesszük. A legvégén az egészet összekeverjük, és hûtõben legalább félórát pihentetjük. Pihentetés után tálaljuk.