Kapros túrós zöldséges mini pite füstölt lazaccal - paleo
sponsored links
Mostanában megint sokat sütök, sok fehérjém gyûlt össze a fagyasztóban, így készült újra totu is, de természetesen a nem paleosok túróval is elkészíthetik. Mini formák helyett lehet nagy pitének is megsütni, persze akkor a sütési idõ is változik.
Hozzávalók:
40 dkg totu (paleo túró)
4 tojás
3 ek. szezámmagliszt
só, bors
1 csokor kapor
1 dl kókuszkrém
1 ek. citromlé
1 póréhagyma
2 db répa
1 kis fej brokkoli
20 dkg füstölt lazac
A karikára vágott póréhagymát kevés zsíron megpirítottam, hozzáadtam az apró csíkokra vágott sárgarépát, a kis darabokra vágott brokkolit és kevergetve megpirítottam. Vizet nem adtam hozzá, csak a saját levében puhítottam, nem kell teljesen puhénak lennie, inkább roppanósnak. Félretettem, amíg langyosra hûlt. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a kókuszkrémet, sót, borsot, citromlevet, szezámmaglisztet és simára kevertem. A totut is hozzáadtam, a kaprot apróra vágtam, azt is belekevertem. Végül a zöldségkeveréket és az apróra vágott füstölt lazacot kevertem bele. Zsírral kikent piteformákba öntöttem a masszát, 200 fokos sütõben 25 perc alatt sültek meg, ha nagy formában készítjük, akkor kb. 40 perc sütési idõre van szükség.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)