Kapros-túrós minipogácsák
sponsored links
Ha tehetem, általában élesztõs pogácsákat készítek. Nagy ritkán azért eltérek a megszokottól. Most egy szódabikarbónás, pihentetés nélküli változatot sütöttem, amit a sok kapor tesz finommá. Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és természetesen, ha nincs friss kapor, akkor szárított is megteszi.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
*35 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*25 dkg túró
*1 egész tojás
*10 dkg vaj
*1 kis csokor friss kapor
*1 egész tojás lekenni
*1 tk szezámmag
A lisztet elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk az áttört túróval, a tojással és a vajjal. Lisztezett felületen fél cm vékonyra nyújtjuk. A pogácsáknál szokásos módon pihentetés nélkül, a kaporral megszórva háromszor hajtogatjuk. Végül 2 cm vastagra elnyújtjuk, egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütõpapírral bélelt nagyméretû tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréses módban 25 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.