Kapros túrós lepény
sponsored links
Már van egy túrós lepény a blogon. Anyukám gyakran készítette, de nem maradt rám a recept. Limaránál találtam meg, és most kaporral kevertem a tölteléket. Fenséges lett! Ezúttal kicsit változtattam az összetevõkön, így leírom a folyamatot.
Hozzávalók:- tészta:
30dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 evõkanál porcukor
10 dkg margarin
1 tojás
2 evõkanál tejföl
1,5 dkg élesztõ
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztõt, majd a margarint is. (A fázisfotók az elõzõ lepényhez készültek vajjal). Tojással és tejföllel összegyúrjuk. Letakarjuk amíg elkészül a töltelék.
-töltelék:
90dkg túró
20 dkg porcukor
csipet só
3 tojás sárgája
2 evõkanál búzadara
4 tojásfehérje
3 evõkanál vágott, friss kapor
-máz:
1 tojás sárgája
1 evõkanál porcukor
3 evõkanál tejföl
Elkészítés:
A sütõt 200 fokra alsó-felsõ sütésre elõmelegítjük.
A hozzávalókat összekeverjük, a fehérjét elõbb jól felverjük habnak.
A tésztát kinyújtjuk, és leterítjük egy nagy gáztepsibe (30x40cm), rákenjük a túrót. Kb 30 percig sütjük, majd megkenjük a mázzal. Felsõ sütésre állítjuk, és addig sütjük, amíg hólyagos nem lesz.