Kapros túrós

2011-12-08

sponsored links


Egy kis csendet kérek! Hallod a fanfárokat? Ugye...? Nos ez az asszonykám tiszteletére szól, aki "megfõzte" a világ legjobb kapros, túrós lepényét!
Az úgy volt...
Nem. Kezdjük az elején: amikor  a palócföldi õsökhöz látogattunk, Ángyika mindig készített kapros, túrós lepényt. Eddig az volt a csúcs.
Mától az asszonyé!
Hogyan készül?
Végy egy tehenet. Mondjuk egy ilyet:

Ez egy nagyon jó tehén, aki mostanság az istállóban tartózkodik. A napi elfoglaltsága mindössze annyi, hogy amit az elsõ inputon belétáplálnak, azt megeszi.

Miután megette reggel, este lehet menni, és a hátsó alsó outputon tejhez lehet jutni. Ha esetleg nem tudod, hol keresd a tejelõ szerkezetet, gondolj a sváb nóta megfelelõ sorára:
"... tehénke lápa köszt fan ety kepel,
mellyet a tej fégett ránkatni kell...":

Miután az outputon keresztül tejhez jutottunk, haza kell vinni, és meg kell altatni. Ehhez semmi más nem kell, mint egy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s