Kapros-túrós galuska: munkaigényes, de finom
sponsored links
Kapros-túrós nokedlit még sosem készítettem, de a recept mindig ott pihent a konyhapulton, mondván, majd egyszer, ha lesz egy jó nokedliszaggatóm... ugyanis a régi annyira rozsdás volt már, hogy kidobtam, aztán elfelejtettem újat venni, és a nokedlifõzés lekerült a napirendrõl. A napokban azonban sikerült egy régi, klasszikus szaggatót kapnom, így nem volt hová halogatni a dolgot.
A titok nyitja szerintem abban rejlik, hogy a nokedli tésztát a lehetõ legkisebb lyukú szaggatón érdemes a vízbe szaggatni, akkor lesz szapora, pici szemû és igazán finom. Hagyományosat már sokszor fõztem, de kapros túrósat most elõször. A család szerint a jövõben csak ilyet szabad, annyira jó lett. :-)
De elõbb zenéljünk egy picit! Nálunk egész nap szól a rádió... nálatok is? Compact Disco: Sound of our Hearts
Kapros-túrós galuska
Hozzávalók: 2 csokor friss kapor nagyon apróra vágva, 1 csomag (25 dkg) krémes állagú túró, 3 tojás, egy nagyobb ...