Kapros-túrós felhõfánk
sponsored links
Már korábban is említettem, hogy nagy kapor rajongók vagyunk. Most egy olyan fánkot sütöttem, amiben a felhasznált liszt fele zabpehelyliszt, a cukrot pedig nyírfacukorra cseréltem. Ez egy nem túl édes fogás, ezért érdemes egy kevés nyírfaporcukorral meghintve és baracklekvárral kínálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin februári számában is.
A felhasznált édesítõt a Nyírfacukor biztosította.
Hozzávalók 6 személyre
*25 dkg túró
*5 nagyobb tojás
*2 evõkanál nyírfacukor
*1 nagy csipet só
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 nagy csokor friss kapor (vagy 1 evõkanál morzsolt)
*6 dkg liszt
*6 dkg zabpehelyliszt
*1 csomag sütõpor
*olaj a sütéshez
A túrót villával áttörjük, majd a cukorral, sóval, reszelt citrom héjával összedolgozzuk.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütõporral elkevert liszteket. Legvégül beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Bõ olajat forrósítunk, amibe teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és közepes lángon pirosra sütjük.
Lecsepegtetjük a felesleges olajat, és nyírfaporcukorral megszórva, baracklekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.