Kapros túrógombóc pontosan
sponsored links
Van néhány túrógombóc recept a blogon, gluténmentes is. A mostani nem új recept, csak dkg-ban adtam meg a búzadara mennyiségét. Egy része most a finom, friss, saját kertünkben nõtt kaporral készült
Hozzávalók:
-gombóc
40 dkg házi túró
15 dkg búzadara
2 tojás
1 csipet só
Süssina édesítõ
-bunda:
olaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a többi hozzávalóval. Teáskanállal kimérjük a gombócokat, és a tenyerünkkel gömböt formálunk belõlük, és forró, sós vízben kifõzzük. Közben az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, a kifõtt gombócokat vagy megforgatjuk benne, vagy nem. A túró egy részében elkeverünk egy evõkanál vágott kaprot, és úgy fõzzük ki. Tálaláskor joghurttal vagy tejföllel leöntjük. Itt joghurttal.
Bibliás elmélkedés a receptek alatt: itt és itt
Hozzávalók:
-gombóc
40 dkg házi túró
15 dkg búzadara
2 tojás
1 csipet só
Süssina édesítõ
-bunda:
olaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a többi hozzávalóval. Teáskanállal kimérjük a gombócokat, és a tenyerünkkel gömböt formálunk belõlük, és forró, sós vízben kifõzzük. Közben az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, a kifõtt gombócokat vagy megforgatjuk benne, vagy nem. A túró egy részében elkeverünk egy evõkanál vágott kaprot, és úgy fõzzük ki. Tálaláskor joghurttal vagy tejföllel leöntjük. Itt joghurttal.
Bibliás elmélkedés a receptek alatt: itt és itt