Kapros-tökös csirkeleves
sponsored links
Elõször készítettem ezt a levest és kicsit féltem attól, hogy a gyerkõcök hogyan fogadják, mert a tökért nincsenek oda (gyermekkoromban én is utáltam...). Ezért egy kis cselhez folyamodtam, mert nagyon szerettem volna megkóstoltatni velük (nem csak az íze miatt, hanem a benne található vitaminok miatt is), így leturmixoltam a levest, így nem látszódtak benne a tök darabok. Egy szép, világos sárga színû krém levest tettem eléjük és feladatként ki kellett találniuk, hogy mibõl van. Ehhez azonban meg kellett kóstolni! Kisfiamnak ízlett, kétszer szedett belõle, és állította, hogy ez nem tökleves. Kisebbik lányom gyanakodva jegyezte meg, hogy tökfõzelék íze van (nem járt messze az igazságtól, ugye...), de ízlett neki, vagyis megette, igaz repetát nem kért belõle (viszont 4, a levesbe belefõzött csirkeszárnyat fogyasztott el). Nagylányom nem volt otthon, így õ kimaradt a kóstolásból, férjemnek nagyon ízlett (bár - egyem a drága szívét - neki minden ízlik, amit fõzök és ezért nagyon hálás is vagyok:)), szóval a célomat elértem: a gyerkõcök most nem kóstolás nélkül vágták rá valamire, hogy nem szeretjük, a férjemtõl pedig megint sikerült bókokat bezsebelni:)
Hozzávalók:
1 kisebb tök (a kaporral együtt egy aranyos nénitõl kaptam, akitõl meggyet, málnát szoktam vásárolni)
fél kg csirkeszárny 384 Ft
1 kicsi hagyma 10 Ft
1 evõkanál Vegeta
só
1 kis pohár tejföl 85 Ft ...