Kapros- tökös csirke rókagombával és spárgával ( Paleo )
sponsored links
Amióta paleozok megkedveltem a gombát. A rókagombával már jó ideje szemeztem a piacon, de csak ma mertem kipróbálni. Isteni finom, sokkal, de sokkal finomabb, mint például a laskagomba. A piac ilyenkor tömve van a friss és üde zöldségekkel és gyümölcsökkel, így a mai körutamon a gombán kívül még sikerült szert tennem más finomságokra is. Ezekbõl pedig egy nagyon finom paleo ebédet alkottam. A nem palozoknak is ajánlom, hogy feltétlenül próbálják ki! Nem fognak csalódni!
Kapros- tökös csirke rókagombával és spárgával ( Paleo )
Hozzávalók 4 fõre:
A húshoz:
- 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
- 3 kanál libazsír
- Himalája só
- bors
- rozmaring
A raguhoz:
- 600g rókagomba
- 1 marék zöld spárga végei
- 2 kanál kókuszzsír
- Himalája só, bors, rózsabors, színes bors, borókabogyó, és kakukkfû keveréke
A mártáshoz:
- 2 kanál kókuszzsír
- 1 púpozott evõkanál tápióka keményítõ
- 1 marék felaprított friss kapor
- 200ml Cocomas kókusztejszín
- 1 nagy citrom leve
A tökhöz:
- 2 db zsenge közepes méretû fõzõtök
- a raguból visszamaradt zsiradék
A csirkemelleket fûszerezzük és lassú tûzön a libazsíron egy serpenyõben mindkét oldalán megsütjük. A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni.Fûszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek.Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák. A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítõt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha kell vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.
A tököt megpucoljuk és kb.egy cm-s vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálalásnál a raguból szedünk elõször. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökbõl is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.
Jó étvágyat!