Kapros tormás krémsajt
sponsored links
Van egy tuti hely a piacon, ahol isteni kencéket lehet venni, meg friss rozsos magos bagettet. Persze, tudom, itthon sem rakétatudomány összerakni egy körözöttet, de néha bedarál a látvány. Olívabogyókrém, tormás csülökkrém, fetás spenótos krém, aszalt paradicsomos kence, stb. Nagyon finom natúr krémsajtot vettem és demóba csináltam egy kapros tormás krémsajtot, hogy ne csak a sonka terrorizáljon minket. Talán lesz esélye ennek a kencének is mellette.
Azt meg csak most vettem észre, hogy a kencés bolt szomszédságában friss házi tejet lehet venni, ami mellett évek óta vakegérként mentem el. Mindig is a szemfülességemrõl voltam híres?
Elõkészítés: 5 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
15 ? 20 dkg natúr krémsajt
1 nagy csokor friss kapor
3 ? 5 ek. frissen reszelt torma
4- 5 szál újhagyma
1 ? 2 ek. citromlé
frissen õrölt tarka bors
2 ? 3 ek. tejföl
3 ? 4 ek. reszelt parmezán vagy parmezán jellegû kemény sajt
Az újhagymákat megpucoltam és apróra vágtam. A krémsajtot a tejföllel és a reszelt kemény sajttal együtt késes betétû aprítóba tettem, majd jó alaposan összeforgattam. Nagyon sûrû krémsajtot kaptam, a robotgéppel könnyebb volt eldolgozni. Ha lágyabb a sajt, egy fakanál is megteszi.
A krémsajtos keveréket egy keverõtálba tettem, hozzáadtam az újhagymát. A tormát pucolás után lereszeltem, az erkélyen, de még így is csípte az agyamat is. A kaprot megmostam és finomra aprítottam, majd a tormával együtt a krémsajthoz kevertem. Hozzáadtam a frissen õrölt tarka borsot és a citromlevet is. Alaposan összekevertem, majd egy kóstolás után kicsit még sóztam.
Hónapos retek, újhagyma, magos rozskenyér. Jó kis egyveleg.
A facebook-on is megtaláltok, itt ni.
Pirított gombás krémsajtos lepény
Póréhagymás krémsajtos tekercs
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Póréhagymás krémsajtos lepénykék
Azt meg csak most vettem észre, hogy a kencés bolt szomszédságában friss házi tejet lehet venni, ami mellett évek óta vakegérként mentem el. Mindig is a szemfülességemrõl voltam híres?
Elõkészítés: 5 perc
Összeállítás: 5 perc
Hozzávalók:
15 ? 20 dkg natúr krémsajt
1 nagy csokor friss kapor
3 ? 5 ek. frissen reszelt torma
4- 5 szál újhagyma
1 ? 2 ek. citromlé
frissen õrölt tarka bors
2 ? 3 ek. tejföl
3 ? 4 ek. reszelt parmezán vagy parmezán jellegû kemény sajt
Az újhagymákat megpucoltam és apróra vágtam. A krémsajtot a tejföllel és a reszelt kemény sajttal együtt késes betétû aprítóba tettem, majd jó alaposan összeforgattam. Nagyon sûrû krémsajtot kaptam, a robotgéppel könnyebb volt eldolgozni. Ha lágyabb a sajt, egy fakanál is megteszi.
A krémsajtos keveréket egy keverõtálba tettem, hozzáadtam az újhagymát. A tormát pucolás után lereszeltem, az erkélyen, de még így is csípte az agyamat is. A kaprot megmostam és finomra aprítottam, majd a tormával együtt a krémsajthoz kevertem. Hozzáadtam a frissen õrölt tarka borsot és a citromlevet is. Alaposan összekevertem, majd egy kóstolás után kicsit még sóztam.
Hónapos retek, újhagyma, magos rozskenyér. Jó kis egyveleg.
A facebook-on is megtaláltok, itt ni.
Innen is szemezgethettek
Pirított gombás krémsajtos lepény
Póréhagymás krémsajtos tekercs
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal
Póréhagymás krémsajtos lepénykék