Kapros-tejfölös zöldbableves
sponsored links
Nagy tavasz, nagyon könnyû és pont eléggé savanykás. És meglepõen egyszerûen készül, tényleg.
Ez az elkészítési mód nem valami rafinált, a tejföl nem is lesz teljesen bársonyos, de nekem pont megfelel egy gyors, hétköznapi leveshez.
4 adaghoz: 400 g fagyasztott zöldbab, 2 répa, 1 kis fej hagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2 kanál tejföl, 1 kanál almaecet, 1 kiskanál kapor, só, bors.
Elkészítése:
A zöldbabot, ami inkább sárga színû, a konyhapulton hagytam felolvadni.
A répát megpucoltam és felkarikáztam.
A hagymát apróra kockáztam.
A vajon megpirítottam a hagymát, megszórtam a liszttel és pár percig kevergettem. Hozzáadtam a többi zöldséget és felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. A kaprot, ha szárított, már most hozzá lehet adni, a frisset inkább csak a végén.
Amikor puhára fõtt a zöldség, lehúztam tûzrõl. Belekevertem a tejfölt, majd az ecetet is. Nem akartam, hogy túl savanyú legyen, de nekem így pont kellemes.
Ez az elkészítési mód nem valami rafinált, a tejföl nem is lesz teljesen bársonyos, de nekem pont megfelel egy gyors, hétköznapi leveshez.
4 adaghoz: 400 g fagyasztott zöldbab, 2 répa, 1 kis fej hagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2 kanál tejföl, 1 kanál almaecet, 1 kiskanál kapor, só, bors.
Elkészítése:
A zöldbabot, ami inkább sárga színû, a konyhapulton hagytam felolvadni.
A répát megpucoltam és felkarikáztam.
A hagymát apróra kockáztam.
A vajon megpirítottam a hagymát, megszórtam a liszttel és pár percig kevergettem. Hozzáadtam a többi zöldséget és felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. A kaprot, ha szárított, már most hozzá lehet adni, a frisset inkább csak a végén.
Amikor puhára fõtt a zöldség, lehúztam tûzrõl. Belekevertem a tejfölt, majd az ecetet is. Nem akartam, hogy túl savanyú legyen, de nekem így pont kellemes.