Kapros-tejfölös zöldbableves

2018-05-04

sponsored links

Nagy tavasz, nagyon könnyû és pont eléggé savanykás. És meglepõen egyszerûen készül, tényleg.

Ez az elkészítési mód nem valami rafinált, a tejföl nem is lesz teljesen bársonyos, de nekem pont megfelel egy gyors, hétköznapi leveshez.



4 adaghoz: 400 g fagyasztott zöldbab, 2 répa, 1 kis fej hagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, 2 kanál tejföl, 1 kanál almaecet, 1 kiskanál kapor, só, bors.

Elkészítése:
A zöldbabot, ami inkább sárga színû, a konyhapulton hagytam felolvadni.
A répát megpucoltam és felkarikáztam.
A hagymát apróra kockáztam.

A vajon megpirítottam a hagymát, megszórtam a liszttel és pár percig kevergettem. Hozzáadtam a többi zöldséget és felöntöttem 1 liter vízzel. Sóztam, borsoztam. A kaprot, ha szárított, már most hozzá lehet adni, a frisset inkább csak a végén.
Amikor puhára fõtt a zöldség, lehúztam tûzrõl. Belekevertem a tejfölt, majd az ecetet is. Nem akartam, hogy túl savanyú legyen, de nekem így pont kellemes. 

Folytats a blogon ... https://agifoz.blogspot.com/2018/05/k...

sponsored links

Keres?s