Kapros, tejfölös tökfõzelék sült párizsival, tükörtojással
sponsored links
Kapros, tejfölös tökfõzelék sült párizsival, tükörtojással
Megjelent a a piacon a tök, ezt ki kellett próbálni.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- õrölt fekete bors
- cukor
- tejföl
- liszt
- olaj
- 2 szelet párizsi
- 2 db tojás
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom,a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.
Egy serpenyõben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.
Tálaláskor a tányérra merek tökfõzeléket, rakok rá párizsit, s a tükörtojást. Díszítem egy kaporral.