Kapros, tejfölös tökfõzelék sült párizsival, tükörtojással

2017-06-03

sponsored links

Kapros, tejfölös tökfõzelék sült párizsival, tükörtojással


Megjelent a a piacon a tök, ezt ki kellett próbálni.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • õrölt fekete bors
  • cukor
  • tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 2 szelet párizsi
  • 2 db tojás

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom,a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Egy serpenyõben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra merek tökfõzeléket, rakok rá  párizsit, s a tükörtojást. Díszítem egy kaporral.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/kapr...

sponsored links

Keres?s