Kapros, tejfölös tökfõzelék sertéspörkölttel
sponsored links
Kapros, tejfölös tökfõzelék sertéspörkölttel
Egy igazi nyári étel.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- õrölt fekete bors
- cukor
- tejföl
- liszt
- olaj
- 25 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípõs hegyespaprika
- 1 db chili
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- 1 ek sertészsír
Elkészítés:
A pörkölthöz húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyõben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét locsolok rá vizet.
Míg a pörkölt fõ, a hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor a tányérra merek tökfõzeléket, kanalazok rá pörköltet.