Kapros, tejfölös tökfõzelék kacsanyak pörkölttel
sponsored links
Kapros, tejfölös tökfõzelék kacsanyak pörkölttel
A közelmúltban volt tökfõzelék, meg kacsanyak pörkölt is, de nem ebben a párosításban.
Hozzávalók:
Fõzelék:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- õrölt fekete bors
- cukor
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 db kacsanyak
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- 2 db paradicsom
- kacsazsír
- 2 db chili díszítéshez
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
Zsíron megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm.
Közben elkészítem a pörköltet. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
A megfûszerezett kacsanyakakat egy serpenyõben megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fûszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfõzöm, zsírjára pirítom.
Amikor a tök már puha, behabarom lisztes tejföllel.
Tálaláskor szedek a tányérra fõzeléket, mellé kacsanyak pörköltet. Díszítem egy chilivel.