Kapros, tejfölös tökfõzelék kacsanyak pörkölttel

2017-09-08

sponsored links

Kapros, tejfölös tökfõzelék kacsanyak pörkölttel


A közelmúltban volt tökfõzelék, meg kacsanyak pörkölt is, de nem ebben a párosításban.

Hozzávalók:


Fõzelék:
  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • õrölt fekete bors
  • cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Pörkölt:

  • 2 db kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõs piros paprika
  • 2 db paradicsom
  • kacsazsír
  • 2 db chili díszítéshez

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Zsíron megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm.

Közben elkészítem a pörköltet. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfûszerezett kacsanyakakat egy serpenyõben megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fûszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfõzöm, zsírjára pirítom.

Amikor a tök már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor szedek a tányérra fõzeléket, mellé kacsanyak pörköltet. Díszítem egy chilivel.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/09/kapr...

sponsored links

Keres?s