Kapros-tejfölös káposztafõzelék
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg zsenge káposzta
1 dl tejföl
2 tk. étkezési keményítõ
1 kk. õrölt kömény
apróra vágott kapor ízlés szerint
5 dl leves alaplé (lehet kockából is)
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj
pici só
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és szép vékony csíkokra felszabdaljuk. A hagymát megtisztítjuk és
egészen apró kockákra vágjuk. Olajra tesszük, pici sóval megszórva megdinszteljük. Rápakoljuk a káposztát, megszórjuk õrölt köménnyel, kevés sóval, és egy-két kanál vizet alá öntve hagyjuk lefedve párolódni. Nem kell neki sok idõ, az új káposzta nagyon hamar puhul! Pár perc múlva, amikor kicsit már összeesett, akkor megszórjuk a kaporral, felöntjük az alaplével, és felfõzzük. Közben a tejfölben elkeverjük az étkezési keményítõt (aki nem használ ilyet, az a finomlisztet)
feloldjuk kevés forró lével és a fõzeléket szépen besûrítjük vele. Adun neki még pár percet, aztán elzárjuk a gázt, és már készen is vagyunk. Ízlés szerinti feltéttel lehet kínálni, hidegen és melegen egyaránt nagyon üdítõ, finom fõzelék.
Már régen gondolkodtam egy hasonló fõzeléken, de az igazi lökést a Nõk Lapja adta, ahol Lajos Mari receptjei közt rábukkantam valami nagyon hasonlóra. Akkor elolvastam , tetszett, az újságot viszont tovább adtam anélkül, hogy leírtam, volna az elkészítés pontos menetét. De nem hiszem, hogy túl sok minden elrontható egy ilyen fõzeléken :-) Tényelg finom volt, csak sajnos nekem kevés kaprom maradt a fagyasztóban. De legközelebb alaposabban megszórom azzal is, már szépen nõ az erkélyemen.
50 dkg zsenge káposzta
1 dl tejföl
2 tk. étkezési keményítõ
1 kk. õrölt kömény
apróra vágott kapor ízlés szerint
5 dl leves alaplé (lehet kockából is)
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj
pici só
Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és szép vékony csíkokra felszabdaljuk. A hagymát megtisztítjuk és
egészen apró kockákra vágjuk. Olajra tesszük, pici sóval megszórva megdinszteljük. Rápakoljuk a káposztát, megszórjuk õrölt köménnyel, kevés sóval, és egy-két kanál vizet alá öntve hagyjuk lefedve párolódni. Nem kell neki sok idõ, az új káposzta nagyon hamar puhul! Pár perc múlva, amikor kicsit már összeesett, akkor megszórjuk a kaporral, felöntjük az alaplével, és felfõzzük. Közben a tejfölben elkeverjük az étkezési keményítõt (aki nem használ ilyet, az a finomlisztet)
feloldjuk kevés forró lével és a fõzeléket szépen besûrítjük vele. Adun neki még pár percet, aztán elzárjuk a gázt, és már készen is vagyunk. Ízlés szerinti feltéttel lehet kínálni, hidegen és melegen egyaránt nagyon üdítõ, finom fõzelék.
Már régen gondolkodtam egy hasonló fõzeléken, de az igazi lökést a Nõk Lapja adta, ahol Lajos Mari receptjei közt rábukkantam valami nagyon hasonlóra. Akkor elolvastam , tetszett, az újságot viszont tovább adtam anélkül, hogy leírtam, volna az elkészítés pontos menetét. De nem hiszem, hogy túl sok minden elrontható egy ilyen fõzeléken :-) Tényelg finom volt, csak sajnos nekem kevés kaprom maradt a fagyasztóban. De legközelebb alaposabban megszórom azzal is, már szépen nõ az erkélyemen.