Kapros tejfölös karfiolleves
sponsored links
Szerintem a kapor, tejföl, babérlevél együttese már bizonyított, hogy milyen jól harmonizálnak egymással.
A Palócleves nem lenne palócleves nélkülük :) Az én hús nélküli (majdnem hús nélküli) konyhámban is készül palócleves, hús nélkül. Biztos van aki megkérdõjelezi a Palócleves hús nélküli voltát, de aki elkészítette így hús nélkül, annak nem is hiányzott belõle. Idézet egy levélbõl:
..."Megfõztem, annyi különbséggel hogy én a kapor helyett babérlevelet használtam, isteni finom lett!
Soha többé nem fõzöm hússal!"...
Aki hússal szereti az tegyen bele nyugodtan, de aki megvan hús nélkül annak egy remek megoldás.
A recept itt található: http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/01/palocleves-hus-nelkul.html
Hetente 1x biztosan, de általában 2x megyek piacra.
Ekkor napokra beszerzem a fõznivalót.
Évek alatt kialakultak a kapcsolataim (errõl már sokszor írtam), barátságok ezek, maximális bizalommal egymás iránt. Biztos a legjobbat, a legfrissebbet kapom.
Azt vásárolom, aminek szezonja van (ritkán teszek kivételt), szinte mindig attól aki ...