Kapros-tejfölös haltejleves

2014-06-21

sponsored links



Tegnap eljött az ideje annak, hogy a lefagyasztott haltejeket megfõzzem.
Tudom nem mindenki szereti, én jó horgászfeleségként sütöm-fõzöm, és eszem is.



Hozzávalók:
  • 1  ponty halfej, halfarok,
  • kb 30 dkg haltej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evõkanál liszt
  • citromlé
  • 2  db sárgarépa
  • 1 zsenge karalábé
  • nagy csokor kapor
  • 2 db babérlevél
  • 3 db borókabogyó
  • 2 db szegfûbors
  • 3 db fekete bors



Elkészítése:
A halfejet, és a hal farkát, valamint egy szeletet még a szálkásabb részébõl  a pontynak felteszem fõni, a fûszerekkel (babér,boróka,borsok) együtt.
Amíg fõ, megtisztítom a répát, karalábét, és felvágom a kaprot.
Majd beleteszem a zöldségeket,sózom és puhára fõzöm.
A tejföllel behabarom, és belerakom a kis darabokra vágott haltejet.
Pár percig fõzöm, majd citromlével teszem pikánssá.



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/06/kap...

sponsored links

Keres?s