Kapros-tejfölös haltejleves
sponsored links
Tegnap eljött az ideje annak, hogy a lefagyasztott haltejeket megfõzzem.
Tudom nem mindenki szereti, én jó horgászfeleségként sütöm-fõzöm, és eszem is.
Hozzávalók:
- 1 ponty halfej, halfarok,
- kb 30 dkg haltej
- 1 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt
- citromlé
- 2 db sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- nagy csokor kapor
- 2 db babérlevél
- 3 db borókabogyó
- 2 db szegfûbors
- 3 db fekete bors
- só
Elkészítése:
A halfejet, és a hal farkát, valamint egy szeletet még a szálkásabb részébõl a pontynak felteszem fõni, a fûszerekkel (babér,boróka,borsok) együtt.
Amíg fõ, megtisztítom a répát, karalábét, és felvágom a kaprot.
Majd beleteszem a zöldségeket,sózom és puhára fõzöm.
A tejföllel behabarom, és belerakom a kis darabokra vágott haltejet.
Pár percig fõzöm, majd citromlével teszem pikánssá.