Kapros, spárgás fehérbab leves

2018-05-28

sponsored links

Nagy - nagy kedvencünk lett ez a leves :)


Hozzávalók ( 4 ? 5 személy részére): 50 dkg fehérbab, 50 dkg zöld spárga, 25 dkg fehér spárga, 1 hagyma, só, bors, 1, 5 dl fõzõtejszín, kis csokor friss kapor. A tálaláshoz: 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A fehérbabot elõzõ este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap leszûrjük, kb 2, 5 liter vízben fõni tesszük, amikor felforrt hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a sót, alacsony lángon puhára fõzzük. Amikor a bab megpuhult kb felét egy kevés levessel külön vesszük, botmixer segítségével pürésítjük, félretesszük. A megmaradt leveshez hozzáadjuk a megtiszított, falatnyi darabokra vágott spárgát, 8 - 10 perc alatt puhára fõzzük, hozzáadjuk a pürésített babot, majd hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk a fõzõtejszínt, sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk a finomra aprított kaporral, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/05...

sponsored links

Keres?s