Kapros spárgaleves halgombóccal
sponsored links
Nagy kedvencem a spárga, de sajnálatomra csak pár hétig készülhetnek belõle a finomságok. Így aztán igyekszem minél többször, és minél változatosabban elkészíteni. Éppen egy spárgakrémlevest készültem fõzni, amikor is eszembe jutott hogy van itthon egy doboz tonhalkonzerv..... Gondoltam a levesbe fõzök egy egyszerû halgombócot, elrontani biztosan nem fogja majd. Valóban nem rontotta el, sõt.... Elõször a halgombócot készítettem el, majd a visszamaradt fõzõlével készült a leves, melyet végül tejföllel és tejszínnel ízesítve leturmixoltam, és átpasszíroztam. Az elkészült leves pedig nemcsak ízletes, de selymesen-krémes lett, és nagyon jól illet hozzá a halgombóc.
Hozzávalók a halgombóchoz:
1 db tonhalkonzerv sós lében
1 db ...
3-4 ek zsemlemorzsa
só
õrölt színes bors ...