Kapros-sajtos z?ldbableves

2023-09-30

sponsored links

Az egyik legfinomabb egyt?l?tel, amely minden ?vszakban megf?zhet? - ak?r bogr?csban, ak?r t?zhelyen. 

N?lunk m?just?l okt?berig mindig bogr?csban k?sz?l - ez?ttal is. A f?st?s ?z k?l?n?sen j?l illik ehhez a leveshez, de a konyh?ban t?zhelyen k?sz?tve is nagyon finom ?s tartalmas. A hozz?val?k felsorol?sa hossz?nak t?nik, de val?j?ban mindenb?l csak kev?sre van sz?ks?g, nem kell megijedni t?le. 




Hozz?val?k:

10 dkg f?st?lt szalonna

2 gerezd fokhagyma

1 nagyobb v?r?shagyma

1 nagyobb s?rgar?pa

1 petrezselyem

f?l karal?b?

50 dkg z?ldbab

1 sz?l zeller z?ldje

1 csokor petrezselyem z?ldje

1 ev?kan?l liszt

1 ev?kan?l olaj

1 te?skan?l ?r?lt pirospaprika

s? ?zl?s szerint

?r?lt bors ?zl?s szerint

sz?r?tott major?nna - ?zl?s szerint 1-2 csipet

1 nat?r t?ml?s sajt

2 ev?kan?l tejf?l

1 kis csokor kapor


A K?T MEGJELENT  S ? T E M ? N Y E S  K ? N Y V E M  CSOD?S RECEPTEKKEL ?S FOT?KKAL, ILLETVE A MES?S P?TTY?S KER?MI?K

megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elk?sz?t?s:

  1. A pici kock?kra v?gott szalonn?t kev?s olajon megpir?tjuk.
  2. Hozz?adjuk a megtiszt?tott, apr?ra v?gott hagym?t ?s ?vegesre p?roljuk, majd mehet hozz? a megtiszt?tott, apr?ra v?gott fokhagyma is.
  3. Beletessz?k a megtiszt?tott, karik?kra v?gott s?rgar?p?t ?s petrezselymet, valamint a megtiszt?tott, vastagabb cs?kokra v?gott karal?b?t is.
  4. A megmosott ?s apr?ra v?gott petrezselyem z?ldj?vel, zeller z?ldj?vel, s?val, borssal, pirospaprik?val ?s a major?nn?val f?szerezz?k, majd kev?s vizet ?nt?nk al?, ?s a z?lds?geket f?lpuh?ra p?roljuk n?ha kicsit kevergetve.
  5. Ekkor megsz?rjuk a liszttel, j?l elkavarjuk, ?s felengedj?k kb. 1,5-1,8 liter v?zzel. Hozz?adjuk a megtiszt?tott, feldarabolt z?ldbabot, felforraljuk, ?s a levest lass? t?z?n k?szre f?zz?k.
  6. Egy kis t?lk?ba vesz?nk ki p?r ev?kan?lnyi forr? levest, sim?ra keverj?k a sajttal ?s tejf?llel, ?zes?tj?k a megmosott, apr?ra v?gott kaporral, majd bele?ntj?k a levesbe, ?sszekeverj?k, de ezzel m?r ne forraljuk fel! 
  7. Ha sz?ks?ges, s?val ?s borssal ut?n ?zes?tj?k.

A  finom tartalmas leves mell? kelt t?szt?t szoktam k?sz?teni, ez?ttal pihe-puha szilvalekv?ros bukt?t s?t?ttem.



J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2023/09/kapros-...

sponsored links

Keres?s