Kapros-ordás pite
sponsored links
Kapros ordás pite - az egyik kedvenc süteményem. Senki nem mondaná, hogy ez diétás változat, mert szerintem a hagyományosnál is finomabb.
Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
- 20 dkg teljes kiörlésû liszt
- 8dkg kókuszzsír
- 2 tojássárgája
- 1,5 evõkanál sötétbarna nádcukor
- 3 evõkanál tej
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 60 dkg orda
- 3 tojás
- 15 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csokor kapor
- 3 teáskanál citromlé
Elkészítése: A kókuszzsírt felolvasztjuk, és a tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagova, legalább 1 órára hûtõszerkénybe helyezzük. Közben elkészítjük az ordás tölteléket: apróra vágjuk a kaprot, a tojásokat szátválasztjuk, a fehétjét a fele cukorral kemény habbá verjük. Az ordát kikavarjuk tojássárgájával, a cukor másik felével, vaníliával, kaporral, és citromlével ízlés szerint. Ha túl száraz az orda, kevés tejet hozzáadva krémesebbé tehetjük. Végül óvatos mozdulatokkal a felvert habot is belekavarjuk. A tésztát két egyenlõ részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen egyenként két egyforma téglalapot nyútjunk. Az elsõ tésztalapot sütõpapírral bélelt tepsire nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, és ráterítjük az ordás krémet. Betakarjuk a másik tésztalappal, villával megszúrkáljuk, és 180 fokos sütõben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp: Szebb lesz a színe, ha sütés elõtt lekenjük tojássárgájával.