Kapros-ordás pite

2017-07-11

sponsored links


Kapros ordás pite - az egyik kedvenc süteményem. Senki nem mondaná, hogy ez diétás változat, mert szerintem a hagyományosnál is finomabb.

Hozzávalók a tésztához:


  • 20 dkg teljes kiörlésû liszt
  • 8dkg kókuszzsír
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 evõkanál sötétbarna nádcukor
  • 3 evõkanál tej
  • csipetnyi só


A töltelékhez: 


  • 60 dkg orda
  • 3 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csokor kapor
  • 3 teáskanál citromlé


Elkészítése: A kókuszzsírt felolvasztjuk, és a tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagova, legalább 1 órára hûtõszerkénybe helyezzük. Közben elkészítjük az ordás tölteléket: apróra vágjuk a kaprot, a tojásokat szátválasztjuk, a fehétjét a fele cukorral kemény habbá verjük. Az ordát kikavarjuk tojássárgájával, a cukor másik felével, vaníliával, kaporral, és citromlével ízlés szerint. Ha túl száraz az orda, kevés tejet hozzáadva krémesebbé tehetjük. Végül óvatos mozdulatokkal a felvert habot is belekavarjuk. A tésztát két egyenlõ részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen egyenként két egyforma téglalapot nyútjunk. Az elsõ tésztalapot sütõpapírral bélelt tepsire nyújtjuk, villával megszúrkáljuk, és ráterítjük az ordás krémet. Betakarjuk a másik tésztalappal, villával megszúrkáljuk, és 180 fokos sütõben 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp: Szebb lesz a színe, ha sütés elõtt lekenjük tojássárgájával.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/07/kapros...

sponsored links

Keres?s