Kapros magkrém (len- és szezámmagból)

2014-02-15

sponsored links

A vegán "halkrém- / májkrémnél" meséltem, miért fontos számunkra a szendvicskrém.
Ez is ezen kísérletezés eredménye.

A lenmagtól egy picit kesernyés a krém (sör /kávé / mák / rukkola kedvelõk elõnyben), de az élettani hatásai miatt nem akartam kihagyni, ennek ellenére lehet csak szezámmaggal is készíteni.


KAPROS MAGRÉM (len- és szezámmagból) 4 személyre

5 dkg lenmag
5 dkg szezámmag
5 evõkanál olívaolaj (extra szûz)
1 gerezd fokhagyma
1 pici vöröshagyma
2 teáskanál kapor (friss, vagy szárított)
1 dl víz
csipet só (természetes, nem finomított)
tört bors

1. kávédarálón daráljuk meg a len- és a szezámmagot
2. tisztítsuk meg és daraboljuk fel a hagymákat (a botmixer tudjon vele dolgozni)
3. tegyük a botmixer táljába a darált magvakat, az aprított hagymákat, az olívaolajat, a vizet, a sót, borsot és pürésítsük össze alaposan, majd keverjük hozzá a kaprot

Praktikák:
- lenmag nélkül is készíthetõ
- a kapor helyett tetszõlegesen fûszerezhetõ


Napi útmutató: "A mûvészetnek nem az a hivatása, hogy lemásolja a természetet, hanem hogy kifejezze!" Balzac


Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2014/02/kapros-mag...

sponsored links

Keres?s