Kapros káposzta......puliszkával.

2014-04-28

sponsored links

Az erdélyi kapros káposzta kedvenc ételeink egyike,puliszkával mennyei.
Ezzel a recepttel pályáztam a "Vidék Íze" újságba,a májusi számban olvashatjátok.
Az újságban--általuk készített fotó és leírás szerepel.
Itt az eredeti--tõlem.

Hozzávalók:........családi adag.
  • 80 dg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 bögre rizs
  • édes káposzta
  • 2 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,vegeta,citromlé
  • 1 paradicsom
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 tejföl
  • 1 kanál liszt
  • fél füstölt csülök....kicsit elõfõzöm,darabolom
  • fél nyers csülök vagy fül,orr...enyhén sózva állni hagyom
A káposztának kivágom a torzsáját,forró vízbe teszem--folyamatosan,ahogy engedi
leszedegetem a leveleket,vastag erezetet kivágom.A hagymát olajon elõpárolom,
mellédobom a rizst ,kevergetve párolom,a fokhagymát is hozzáadom...hagyom kihûlni.
Utána hozzáadom a darált húst,tojást,vegetát,kevés apróra vágott kaprot,sót,borsot,
fél pohár vizet.Összedolgozom,levelekbe göngyölöm.
Összerakom úgy,hogy alulra gyalult édeskáposzta kerüljön,még zöld vágott kapor,
egy paradicsom.Erre a tölteléksor,közé nyers és füstölthús---minden sorba egyformán.

Tetejére egy sor vágott káposzta kerül.Felöntöm vízzel,teszek rá egy adag zöld kaprot.
Lassú tûzön megfõzöm.Menet közben ízesítem vegetával, esetleg csípõs krémmel.
Tejföl,liszt keverékével behabarom,óvatosan megrázogatom,hogy egynemû legyen.
Citrommal ízesítem.
Tálalásnál megszórom egy csipet kaporral.

Juhtúrós puliszkával tálalom......legelsõ blogbejegyzésem volt.


Jó étvágyat kívánok....Mari







Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/04/kapros-k...

sponsored links

Keres?s