Kapros káposzta......puliszkával.
sponsored links
Az erdélyi kapros káposzta kedvenc ételeink egyike,puliszkával mennyei.
Ezzel a recepttel pályáztam a "Vidék Íze" újságba,a májusi számban olvashatjátok.
Az újságban--általuk készített fotó és leírás szerepel.
Itt az eredeti--tõlem.
Tetejére egy sor vágott káposzta kerül.Felöntöm vízzel,teszek rá egy adag zöld kaprot.
Lassú tûzön megfõzöm.Menet közben ízesítem vegetával, esetleg csípõs krémmel.
Ezzel a recepttel pályáztam a "Vidék Íze" újságba,a májusi számban olvashatjátok.
Az újságban--általuk készített fotó és leírás szerepel.
Itt az eredeti--tõlem.
Hozzávalók:........családi adag.
- 80 dg darált hús
- 1 tojás
- 1 bögre rizs
- édes káposzta
- 2 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors,vegeta,citromlé
- 1 paradicsom
- 1 csomag friss kapor
- 1 tejföl
- 1 kanál liszt
- fél füstölt csülök....kicsit elõfõzöm,darabolom
- fél nyers csülök vagy fül,orr...enyhén sózva állni hagyom
leszedegetem a leveleket,vastag erezetet kivágom.A hagymát olajon elõpárolom,
mellédobom a rizst ,kevergetve párolom,a fokhagymát is hozzáadom...hagyom kihûlni.
Utána hozzáadom a darált húst,tojást,vegetát,kevés apróra vágott kaprot,sót,borsot,
fél pohár vizet.Összedolgozom,levelekbe göngyölöm.
Összerakom úgy,hogy alulra gyalult édeskáposzta kerüljön,még zöld vágott kapor,
egy paradicsom.Erre a tölteléksor,közé nyers és füstölthús---minden sorba egyformán.
Tetejére egy sor vágott káposzta kerül.Felöntöm vízzel,teszek rá egy adag zöld kaprot.
Lassú tûzön megfõzöm.Menet közben ízesítem vegetával, esetleg csípõs krémmel.
Tejföl,liszt keverékével behabarom,óvatosan megrázogatom,hogy egynemû legyen.