Kapros - kecsketúrós lepény

2012-06-06

sponsored links


Ma valami igazán finomat hozok nektek. Ezt a lepényt az egyik kedvenc mûsoromban láttam és bele is szerettem. A Gasztroangyal címû mûsorról van szó, mûsorvezetõje Borbás Marcsi. Nagyon kedvelem nem hagyok ki egy részt sem. Ebben a volt ez a bizonyos túrós lepény. Kecske túró és tehén túró keveréke, rögtön megfogott. Agyaltam hogy is valósíthatnám meg. Szereztem kecske tejet, leöntöttem és már meg is volt a túróm. Neki álltam és nem csalódtam. Nagyon jó íze volt, az egyik kedvencemmel kaporral készült. Sósan csináltam, de mégis édes lett. Mi mindig úgy sütjük a túrós lepényt hogy sós alapból, és a tetejére szórunk porcukrot. Így jobban kihozza a lepény ízét és szerintem sokkal finomabb mintha rögtön csak az édes túró ízét érezném. Tehát sósan édes vagy édesen sós. Nem tudom, de mindegy is a lényeg hogy isteni. A recept eredeti recept megtalálható Marcsi oldalán. Sõt olyan kedves volt, hogy azt is megengedte, hogy a videót is belinkeljem nektek. Íme a lepény:

Túrós lepény:

(lehet édesen és sósan is készíteni)

A tészta:

70 dkg liszt
15 dkg sertészsír ...

Folytats a blogon ... bbanyucikeszitenel.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s