Kapros Karalábéleves
sponsored links
Hozzávalók :
6 db közepes nagyságú karalábé, kis kockára vágva
2 deci tejföl
1 evk. kukorica étkezési keményítõ
1 csomag friss kapor finomra vágva
1 db húsleves kocka
ízlés szerint só,bors
Elkészítése :
A megtisztított kis kockákra vágott karalábékat egy fazékba rakom és annyi vízzel öntöm fel amennyi bõven ellepi.
Hozzáadom a leveskockát és puhára fõzöm.
Amikor már puha a karalábé. akkor a tejfölt elkeverem a kukorica keményítõvel és hozzákeverek még habverõvel 3 deci vizet, és végül a finomra vágott kaprot.
Beleöntöm a levesbe és csomómentesre elkeverem , szintén habverõvel.
Felforralom és ízlés szerint sózom, borsozom.
Végül tálalom.
Hidegen melegen egyaránt nagyon finom:))