Kapros-juhtúrós pogácsa
sponsored links
Nagyon könnyû tésztájú pogácsa, és rengeteg lesz belõle. Veszélyes, mert melegen annyira eteti magát, hogy az ember már csak azt veszi észre, pukkadásig telt. Pici mérettel szúrtam ki, és így nagyon munkás. Ezt a méretet viszont csakis gyakorlottabb pogácsa készítõknek javaslom, kezdõk inkább nagyobbat válasszanak. Nemcsak a mívesség miatt, hanem nagyon könnyen ki lehet szárítani. Épp csak aranysárgán jó a sajt rajta, és akkor hidegen is megõrzi ezt a könnyedségét. A megmaradt tésztát kicsit újra gyúrom, nyújtom és megint kiszaggatom.
65 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg juhtúró
1 egész tojás + 1 sárgája (apróból 1 egész+ 2 sárgája)
1 kis doboz tejföl
1 dl tej
1 teáskanál cukor ...