Kapros-juhtúrós mártás

2014-07-06

sponsored links

Szombaton hal készült nálunk és mellé mindenképpen valamilyen mártást terveztem kínálni. Elõször kéksajt mártáson gondolkodtam, de mivel nem kaptam sajtot, ezért a hûtõben árválkodó juhtúró került a kezembe.
Egyszerûen mindenhogyan, de imádom. Elkészíteni pedig nagyon egyszerû. Nem csak halhoz, hanem sült húsok mellé is kitûnõ választás lehet.

Hozzávalók: 1 kocka juhtúró (125g), 1 kis doboz fõzõtejszín, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, turbolya, kapor, trikolor paprika apróra vágva, kevés vaj
Egy serpenyõben vajat hevítek, megdinsztelem a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a juhtúrót. Kézi habverõ segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és fûszerezem. A sóval csínján bánjunk, mert a juhtúró ízében amúgy is igen intenzív. Néhány percig kell csak fõzni, amíg a tejszín besûrûsödik. Mehet bele a kapor és az apróra vágott paprika (elhagyható) is. Még forrón tálaljuk.



Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/07/j...

sponsored links

Keres?s