Kapros-joghurtos sárgaborsó leves

2014-05-15

sponsored links



Kényeztetõ, sûrû, forró leves - ellensúlyozandó ezt a cseppet sem májusi, cudar Yvette-idõjárást...

Ez volt az a fogás, amit még a menzán is szerettem. Betonlevesnek hívtuk, olyan sûrû volt mindig :-)

Ez most egy picivel extrább a menzás minimálnál, minden cseppje egy élmény, komolyan mondom! Aki nem elég bátor, nyugodtan hagyja ki belõle a kaprot!





Kapros-joghurtos sárgaborsó leves


Elkészítési idõ: 2 óra + áztatás


Hozzávalók:

  • 1 ek. kacsazsír/2 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 dl natúr joghurt + a tálaláshoz
  • néhány szál friss kapor - bátraknak akár egy egész csokor!
  • só és bors



A sárgaborsó az egyik legnehezebben puhuló termény. Fõzés elõtt többször váltott vízben alaposan mossuk át, majd hagyjuk ázni egy éjszakán át.

Ha nincs lehetõség áztatásra, készüljünk fel az extra hosszú fõzési idõre!

A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, puhára pároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a lecsepegtetett sárgaborsót és a zúzott fokhagymát, felöntjük legalább kétszeres mennyiségû vízzel, és takaréklángon, fedõ nélkül (egy pillanat alatt képes kifutni!!) puhára fõzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, ízesítjük sóval, borssal, a vágott kaporral, majd beállítjuk a sûrûségét víz hozzáadásával.

Elkeverjük benne a natúr joghurtot, és azon frissiben már tálalható is további joghurt és kapor kíséretében.





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/05/kapros-joghur...

sponsored links

Keres?s