Kapros joghurtos céklaleves

2013-08-15

sponsored links


Újabb céklás finomság, mert a cékla jó dolog és tovább is van a savanyúságnál.

Persze a legjobb nyersen fogyasztani, léként vagy salátának, de nyersen mindig mindenhez nincs kedve az embernek, akkor meg jobb ha kicsit párolva, fõzve változatosan eszi, mintha sehogy sem.
Tudjuk, hogy a cékla egészséges gumó, szinte minden vitamin megtalálható benne, ezenkívül enzimek, értékes ásványi anyagok, pl. a Kálium, Kálcium, Foszfor, Kén, Jód, Vas, Réz, Natrium, Szilícium, Magnézium....emellett még nyomelemek is.
A cékla serkenti az emésztést, enyhe vízhajtó, segíti a húgysav kiválasztását a szervezetbõl.
Növényi festékanyaga, a vér összetételét javítja, a vörösvértestek képzését elõsegíti, így létfontosságú szerepe van az oxigén szállításban. Tudjuk, hogy a rákos sejtek burjánzásának okai között szerepel a rossz oxigénfelhasználás, a cékla aktiválja a sejt légzést.

Akik rendszeresen látogatnak, azok ismerhetnek már, hogy az egyszerû (de nagyszerû) dolgokat szeretem.
Nem az én mûfajom túlbonyolítani, agyon sütni-fõzni, a természet adta kincseket.
Íme, egy egyszerû céklaleves, joghurtosan, kaprosan.

Kapros joghurtos céklaleves

Hozzávalók
1 kg cékla ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s