Kapros fokhagymás cukkiniragu

2014-07-13

sponsored links


Elöntötte a cukkini az országot, mostanában a Sparban is meg a Tescóban is fillérekért adják. Meg nyilván mindenki szedheti, aki idõben elültette. Mi nagyon késõn ültettünk, szóval még kell egy-két hét, de akkor nálunk is robban majd a bomba. Ilyen gyönyörû a cukkiniföldünk:




Teli van már ígéretes virágokkal, illetve hát - megszámoltam - pont nyolc tényleg ígéretes lányvirág, és rengeteg, ennél jóval több fiú. Gondoltam, megesszük õket ebédre, mármint a fiúkat, de végül is nem tudom, mennyire van szükség, szóval most inkább rajta hagytam õket.



Mi mindenesetre imádjuk a cukkinit, még télen is sokat veszünk, amikor azért jóval drágább. Bárhogy. Tulajdonképpen ellennénk cukkinin egész évben. Az ilyen-olyan lecsóba rendszeresen teszek, sütõben sütve is nagyon finom, meg mindenféle zöldségragut is nagyon fel tud dobni. Ez a nagyon kapros kivitel reggelihez készült, annyira finom volt, hogy alig lehetett abbahagyni.

Hozzávalók:
1 darabka füstölt szalonna
2-3 centi szárazkolbász
4 kisebb cukkini
2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 nagy csokor kapor

bors

A húsféléket le lehet cserélni valamilyen vega zsiradékra, már csak azért is, mert akkor még jobban pirul a zöldség, az a pici só sem vizezi fel, ami a szalonnában/kolbászban van. Mi ugyan igyekszünk minél kevesebb húst enni, de pont a szalonnáról, kolbászról még nehezen tudunk lemondani. Nem esszük kilószám, de annyira jól tudnak állni a legtöbb ételnek. Na szóval ezt a kevés szalonkát felkockáztam, zsírjára sütöttem, a legvégén megforgattam benne a kis kolbászdarabokat. Ilyen cuki kis alapot kaptam:




Erre ment rá a nagyobb darabokra vágott hagyma, majd pár perc múlva a zúzott rengeteg fokhagyma. Tényleg csak pár percet kapott a hagyma, hogy ne fõjön meg ne piruljon barnára, épp csak egy kicsit roppanjon meg. A fokhagymával pirítottam fél percig, utána mehetett rá a cukkini. Minden cukkinit hosszában elnegyedeltem, és felkarikáztam, amint egy kész volt, már öntöttem is a serpenyõbe. 


Így a végeredményben majd lesz mindenféle cukkini: teljesen átsült, krémes és szinte nyers is. Ment hozzá ízesítõként még egy összevágott zöldpaprika is.


Az egyik csokor kaprot is rávágtam, hogy jól belefõjön az íze. Nagy lángon kevergetve sütöttem, nem túl sokáig, kb. a a feléig-háromnegyedéig essen össze. Ekkor dobtam rá a másik csokor összevágott kaprot, és már csak összeforrósítottam. Végül jött rá a só, és jött volna a bors, ha el nem felejtem. De így is fantasztikusan finom volt, magában is. Mi ugye reggelire ettük, a szokásos olívával, kenyérrel, sajttal, meg borocskával. Holnap meg ebéd lesz belõle, illetve hát a maradékból.

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2014/07/kapro...

sponsored links

Keres?s