Kapros-fehérboros káposzta húsgombócokkal
sponsored links
Itt a tavasz, de még most is finom a savanyú káposzta és a fehér káposzta összefõzésével készült étel, mert sok friss kaporral egy üde, könnyû étel kerekedik belõle.
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg fehér káposzta, 50 dkg savanyú káposzta, 60 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 14 dkg rizs, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 20 dkg húsos szalonna, 2 dl fehérbor, só, bors, csombor
A fehér káposztát megmostam és a torzsáját eltávolítottam, majd vékonyra felszeleteltem.
A gombócokhoz a húst összekevertem a felvert tojással, a rizzsel, az egyik fej lereszelt hagymával, 1 gerezd aprított fokhagymával, az apróra vágott kapor felével. Sóval, borssal, csomborral ízesítettem és jól összekevertem.
A másik vöröshagymát apróra vágtam, és a szintén apró kockára vágott szalonnával együtt dinszteltem, közben belekevertem a másik apróra vágott fokhagymát. Hozzáadtam a káposztákat, a szalonnazsíron dinszteltem, majd felöntöttem a borral, és 3-4 percig forraltam, ezután még fél liter vizet is öntöttem hozzá. Felforraltam és belehelyeztem a kézzel formázott húsgombócokat - nekem 12 db lett - és hozzáadtam a maradék vágott kaprot. Lefedve takaréklángon 1-1,5 órán át fõztem. Tejföllel kínáltam.