Kapros cukkinifõzelék egészségesen
sponsored links
Bár még nincs saját termésünk, de már egész jó áron lehet cukkinit vásárolni, kapor pedig tengernyi kelt a kertben. Eddig szinte csak lisztes-rántásos, illetve habarásos fõzelékeket készítettem, de most kipróbáltam egy gyors, de mégis egészséges változatot. Alig szükséges hozzá pár alapanyag, és fél óra alatt meg is van. Amikor megkóstoltam, meg is lepõdtem, hogy milyen finom. Húsmentes körettel, csupán bundás kenyérrel kínáltam, mert néha azért ilyen is kell, de akár grillezett vagy sült hússal, fasírttal is remek gluténmentes, laktózmentes köret.
Hozzávalók 4 fõre:
*2 közepes cukkini
*1 tk házi fokhagymakrém
*1 tk só
*1 nagy csokor friss kapor
A cukkinik két végét levágjuk, megmossuk, majd a reszelõ nagy lyukán lereszeljük. Annyi vízzel, ami félig ellepi, feltesszük fõni. Ízesítjük sóval és fokhagymakrémmel. Lefedve addig fõzzük, míg megpuhul. Ez csupán pár perc. Merülõ mixerrel párszor átkeverjük, nem szükséges teljesen pépesre készíteni. A megtisztított kaprot apróra vágjuk, a fõzelékbe keverjük, hagyjuk újra felforrni és melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.