Kapros csirkés ravioli
sponsored links
Hozzávalók:
- a töltelékhez:1 fél csirkemell, 1 alsó és felsõ csirkecomb, 1 csirke hát (minden hús kicsontozva és nagyon apróra vágva), kevés olaj, 1 közepes hagyma, só, bors, egy kevés kapor.
- a laskatésztához: 500 g liszt, 4 tojás, 2 evõkanál olaj, kevés só, +/-víz (csak ha nem akar sehogyse összeállni, vagy nagyon kemény a tészta).
- kapros-fokhagymás tejföl, kevés vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrok, gombócra formázom és atlátszó fóliába jól becsomagolom, majd leteszem pihenni.
Megdinsztelem a hagymát kevés olajon majd a nagyon apróra vágott csirkehúst kissé pirítom vele, a végén sózom, borsozom és adok egy evõkanálnyi apróra vágott kaprot hozzá, majd félreteszem hûlni.
Mikor kihûlt a töltelék "ravioligyártóval" legyártom a raviolikat s enyhén lisztezett tálcán kicsit szárítom õket, közben forgatva.
Ha nincs ravioligyártó a közelben akkor a vékonyra nyújtott tésztalapból 5x5 cm-es négyzeteket vágok, teszek mindenik közepére 1 kis tölteléket, majd a széleket egymásra hajtom/tapasztom s mehetnek is száradni. Fövõ vízben (amibe olajat is öntök egy keveset, meg sót) kifõzöm õket és egy szûrõre kiszedem. Tálalás elõtt egy serpenyõben kevés vajat olvasztok és beledobigálom a raviólikat amíg egyik oldaluk megpirul egy kicsit, majd tányérra szedem lereszelem sajttal és "megbolondítom" a kapros fokhagymás tejföllel.
Ha megmaradna a tészta akkor meg lehet ugyanígy tölteni telemeával, vagy füstölt sajttal... az lesz a meglepetés a tányéron :))
Ha megmaradna a tészta akkor meg lehet ugyanígy tölteni telemeával, vagy füstölt sajttal... az lesz a meglepetés a tányéron :))
Jó étvágyat!