Kapros csirkemell
sponsored links
Különleges ízesítésû csirkés étel, ami gyorsan elkészíthetõ és amellett nagyon finom. Lehetõleg friss kaporral készítsd, mert ennek legintenzívebb az aromája.
Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell filé
1,5 csokor friss kapor
olaj
só, bors
sült csirke fûszer
3 dl tejföl
1 dl tejszín
2-3 ek. liszt
1 tojás
5 dkg füstölt sajt
10 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel kisebb szeletekre, majd nagyon enyhén klopfold ki. Ne legyenek vékonyan a szeletek. Enyhén sózd és borsozd meg, majd kevés fûszerrel szórd meg. A szeleteket mártsd lisztbe, majd néhány kanál felforrósított olajon süsd körbe minden oldalát úgy, hogy kis színt kapjon.
Egy nagyobb jénaiba tedd egymás mellé a szeleteket, majd készítsd el az öntetet. Keverd össze a tejfölt, a tejszínt, a tojást, kevés sót, majd nagyon apróra vágd fel a nagyobb csomag kaprot, és keverd hozzá az öntethez. Oszd el a mártást a hússzeletek tetején úgy, hogy mindenhová jusson. Reszeld rá az ementáli sajtot, majd tedd a tálat elõmelegített sütõbe (kb 190 fokos) és süsd addig, míg halvány aranybarna színt kap.
A maradék felaprított kaporral szórd meg a tálalásnál. Köretként egyszerû rizs illik hozzá.