Kapros borjúragu
sponsored links
Ezt a finom borjúhúst ajándékba kaptam, és a kertben lévõ friss kaporral isteni paprikás készült belõle. Újkrumplival, sok-sok petrezselyemmel fogyasztottuk, na meg friss salátával, természetesen.
Hozzávalók:
- 2 kg borjúcomb, 3 közepes fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 4 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 dl tejföl, 3 evõkanál liszt, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 1 evõkanál pirospaprika, 2 babérlevél, só, õrölt bors
Elkészítése:
- A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy edényben zsírjára sütjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pirítani kezdjük, és menet közben beletesszük a kockára vágott paprikát is.
- Amikor megpároltuk, lehúzzuk a tûzrõl, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott borjúhúst, meg a szeletekre vágott paradicsomot.
- A húst fehéredésig sütjük, majd beledobjuk a babérlevlet, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Fedõ alatt, kb másfél óra alatt puhára fõzzük.
- A tejfölet elkeverjük a liszttel, és egy kevés meleg lével (hõegyenlítés).
- Az ételt a tûzrõl levesszük, a tejfölet hozzákavarjuk, illetve õrölt borssal, kaporral ízesítjük.
- A tûzre visszatéve összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, különben a tejföltõl csomós lesz.
- Sóban fõtt krumplival, petrezselymes krumplival, krumplipürével, rizzsel, galuskával, vagy kifõtt tésztával fogyasztjuk. Savanyúság, vagy friss saláta illik mellé.