Kapros-besameles újkrumpli
sponsored links
Igyekszem minél több finomságot készíteni a kertben termett sok zsenge kapor felhasználásával. Már egész elfogadható áron lehet újkrumplit kapni, így gondoltam a kettõt párosítom egy könnyû köret formájában. Roppant egyszerû, és gyorsan el is készül. Kiváló fogás sültekhez, bundás húsokhoz. Nálunk most rántott hal kísérõje volt.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 kg újkrumpli
*2 púpos ek margarin
*2 púpos ek liszt
*3 dl langyos tej
*1 csapott kk só
*1,5 tk cukor
*1,5 tk ecet (10%-os)
*1 nagy csokor friss kapor
A megtisztított újkrumplit nagyobb, egyforma darabokra vágjuk, és sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük és hagyjuk lecsepegni.
(Ha apróbbak a krumplik, hagyhatjuk egészben is.)
A margarint felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet, és mérsékelt lángon állandóan kevergetve világosra pirítjuk. A tejjel lassan felengedve csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. Beleszórjuk a megtisztított, és apróra vágott kaprot. Kevergetve, palacsinta tészta sûrûségûre fõzzük. Majd óvatosan beleforgatjuk a lecsepegett krumplit. Azonnal, melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.