Kapros-almás káposztasaláta
sponsored links
Ausztriai kint tartózkodásomnak köszönhetem hogy megszerettem a nyers káposztát. Ott mindig esznek salátát - elõételnek vagy fõételhez, ezért állandóan elõttem volt többféle zöldség is. Azelõtt nem kerültem közelebbi kapcsolatba a nyers káposztával, csak az aprókáposztát szerettem húsos káposztának, de kint valamiért belekóstoltam. Csodák-csodájára nagyon ízlett. Aztán itthon volt alkalmam kipróbálni a cukros-ecetes változatot is, és azt is örömmel ettem, sõt egyszer vettem egy szép nagy fej káposztát, és legyártottam magamnak 1 hétre való adagot ezzel az elõbb említett ízesítéssel.
Most viszont kicsit szaftosabbat akartam, ezért joghurttal és tejföllel kevertem el, ill. mivel a kapros-hagymás alma nálam nagy szerelem, most azt is tettem bele, csupán a sárgarépát hagytam ki belõle. Ezek bizony jól összeillenek a káposztával is, úgyhogy most nagy az öröm nálam, mert eggyel több nyers saláta van, amit jóízûen megeszek. Sajtos-túrós puffancsot készítettem mellé.
Most viszont kicsit szaftosabbat akartam, ezért joghurttal és tejföllel kevertem el, ill. mivel a kapros-hagymás alma nálam nagy szerelem, most azt is tettem bele, csupán a sárgarépát hagytam ki belõle. Ezek bizony jól összeillenek a káposztával is, úgyhogy most nagy az öröm nálam, mert eggyel több nyers saláta van, amit jóízûen megeszek. Sajtos-túrós puffancsot készítettem mellé.
Hozzávalók 2 személyre:
1 alma
1 kis fej lila hagyma
18 dkg konyhakész, vegyes káposztasaláta
? citrom leve
1 tk nyírfa-porcukor
? mk só
víz
2 ek natúr joghurt
1 ek tejföl
1 ek extra szûz olívaolaj
1 jó tk nyírfa-porcukor
õrölt fehér bors
só
3 szál friss kapor
elkészítés:
- Az almát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, a gerezdeket kis kockákra vágjuk, tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével.
- A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, az almához keverjük és felengedjük annyi vízzel, amennyi épppen ellepi.
- Megsózzuk, megcukrozzuk, elkeverjük, és háztartási fóliával lefedve, másnapig hûtõben érleljük.
- Ezután leszûrjük és hagyjuk, hogy jól lecsepegjen róla a víz. A kaprot megmossuk és felaprítjuk.
- Egy tálban simára keverjük a joghurtot, a tejföllel, a porcukorral, a borssal, a sóval, a kaporral, valamint az olajjal, hozzáadjuk a káposztát és a hagymás almát, és jól összeforgatjuk, hogy a szaft mindenhol átjárja. Tálalásig hûtõbe tesszük.