Kapribogyós sült hal pirított fokhagymás burgonyapürével

2013-03-01

sponsored links


A kapribogyóról mindig az a leves jut eszembe legelõször, amit anyukám szokott készíteni. Imádom és nem vagyok ezzel egyedül. Biztosan tudjátok milyen az, amikor elkészítesz egy ételt, de az soha nem lesz olyan ízû, mint amit anya készít otthon. Így van ez ezzel a levessel is. A legkedvencebb ételeim között van és majd egyszer megosztom veletek ezt a receptet is. ;-) Visszakanyarodva a bejegyzéshez és a szóban forgó ételhez,- ami szintén kapribogyós- egy finom, sült halról van szó. Elõszeretettel fogyasztjuk hasonló ételekhez a hekk filét (és nem érdemes a Pangasius-t használni hozzá!).

Ám egy pár szót a kapribogyóról is ejtsünk:
Borsószem méretû bogyócskák, melyekrõl sokan nem tudják, hogy valójában virágbimbók. Kitûnõ ízesítõje halaknak, szárnyasoknak, salátáknak.
A kapri nem más, mint a tövises kapricserje apró, borsószem méretû virágbimbója. A cserje 1,5 méter magasra nõ és jellegzetes, szív alakú levelei vannak. Már az ókor óta használják ízesítésre. Fanyar, jellegzetes ízét sokan szeretjük. A kapri Elõ-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik, jól tûri a szárazságot és a kisebb fagyokat is. Olaszországban ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2013/03/kap...

sponsored links

Keres?s