Kapribogyós paradicsomos csirkecomb
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész- vagy 8 alsó comb, 2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 paradicsom vagy 3 dl aprított paradicsomkonzerv, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál kapribogyó, 1 teáskanál cukor, 1 evõkanál fehérborecet, olaj, só, bors.
Elkészítése: A csirkecombokat sóval, borssal bedörzsöljük, lisztbe mártjuk, a fölösleget lerázzuk. Egy magas falú serpenyõben felhevítünk 3-4 evõkanál olajat és nagy lángon körbepirítjuk a combokat. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát meg a fokhagymát, 2-3 percig együtt sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, héját lehúzzuk és apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Összekavarjuk, felöntjük 1,5 dl vízzel, sózzuk, borsózzuk, lefedjük és közepes tûzön pároljuk. Mikor a hús puha, a mártás pedig besûrûsödött, hozzáadjuk a kapribogyót, illetve cukorral és ecettel ízesítjük. 1-2 percig még forraljuk, majd félrehúzzuk. Krumplipürével tálaljuk.