Kaporszósz fõtt krumplival, fürjtojással, kolbásszal
sponsored links
Azért is került a cím elejére a kapor, mert a hangsúly ebben az ételben a kaporszószon volt. Nem a kaporszósz készült a krumplihoz és a többi hozzávalóhoz, hanem a krumpli, a kolbász, a fürjtojásból sütött tükörtojás a kaporszószhoz. Otthon, édesanyámék kertjében rengeteg kapor bújt ki a palánthagyma ágyásban. Édesanyám kigyérítette, és nekem adta a kiszedett, szép zöld, friss kaprot. Több blogon is olvastam már a kapormártásról, kaporszószról, így elhatároztam, hogy egy részébõl én is azt készítek. A többit pedig eltettem sóban, majd arról is írok.
Nem is tudom miért nem készítettem eddig kaporszószt, mert nagyon, de nagyon finom. Édesanyám nem szokott készíteni, így történhetett, hogy én sem kóstóltam soha. De ezután többször fogok készíteni.
Hozzávalók:
a kaporszószhoz
- egy jó nagy csokor friss, zöld kapor
- 2 dl tejszín
- fél dl tej
- 1 evõkanál liszt ...