kapirgálós húsleves
sponsored links
Igaz, hogy még csak hét eleje van, de ideje már arra rákészülni, mit is fõzhetünk hétvégére. Bár nálunk ez nem így mûködik. Ha éppen szerdán kívánjuk meg ezt a finom levest, akkor szerdán fogom megfõzni. Már csak azért is, mert sikerült hozzájutni, olyan igazi kapirgáló csirkéhez, s ennek nincs párja, ha a levesfõzésre gondolunk. Az íze, a színe, és úgy egyáltalán........ fantasztikus. Én egy ilyen húsleves elkészítésével kb 10 percet foglalkozom, de talán még ez is sok. A hús részeket (jelen esetben szárnyak voltak) átmosom, s addig áznak -kétszer cserélve- a vízben, amíg a leveshez valókat egy fazékban összeállítom, belerakom.
Amiket én hozzáadok egy ilyen leveshez:
Víz,
Sárgarépa,
Fehérrépa,
Paszternák (kevéske, mert ez édessé teszi a levest)
Vöröshagyma,
Fokhagyma,
Karalábé
Zellergumó,
Zellerzöld ...