kapirgálós húsleves

2013-01-21

sponsored links



Igaz, hogy még csak hét eleje van, de ideje már arra rákészülni, mit is fõzhetünk hétvégére. Bár nálunk ez nem így mûködik. Ha éppen szerdán kívánjuk meg ezt a finom levest, akkor szerdán fogom megfõzni. Már csak azért is, mert sikerült hozzájutni, olyan igazi kapirgáló csirkéhez, s ennek nincs párja, ha a levesfõzésre gondolunk. Az íze, a színe, és úgy egyáltalán........ fantasztikus. Én egy ilyen húsleves elkészítésével kb 10 percet foglalkozom, de talán még ez is sok. A hús részeket (jelen esetben szárnyak voltak) átmosom, s addig áznak -kétszer cserélve- a vízben, amíg a leveshez valókat egy fazékban összeállítom, belerakom.

Amiket én hozzáadok egy ilyen leveshez:
Víz,
Sárgarépa,
Fehérrépa,
Paszternák (kevéske, mert ez édessé teszi a levest)
Vöröshagyma,
Fokhagyma,
Karalábé
Zellergumó,
Zellerzöld ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2013/01/kapir...

sponsored links

Keres?s