Kantoni rizstészta wokban

2013-02-01

sponsored links



Szeretjük az összes ázsiai konyhát! A színeket, a mélységeket, a fûszerek intenzitását, egyszóval mindent, mely az innen származó ételeket jellemzi. Alapvetõ, nagyon népszerû kínai ételt készítettünk ezúttal, mégpedig Kanton tartományból, az ország déli részérõl. Bár a mi verziónk némi szecsuáni hatást is tartalmaz, de azért elsõsorban inkább kantoni.

Elõször a meghatározó alapanyagról...
Az ország alapvetõ élelmiszere a rizs, minden étkezésnél jelen van. Többféle ételt, italt, alapanyagot is készítenek a növénybõl, ezek közül csak egy a rizslisztbõl készült tészta. A rizstészta fehér színû, rizslisztet és vizet tartalmaz, általánosan két formája, egy nagyon vékony, angyalhajszerû és egy vastagabb, széles metélthez hasonló terjedt el. Az egész országban egyaránt elterjedt.

A kínai konyha...
Elõször is a kínai konyha még véletlenül sem az, amivel itthon találkozunk! Nem is igazán beszélhetünk egységes kínai konyháról, hanem inkább négy nagyobb területrõl, négy meghatározó stílusról. Ezek, pekingi, kantoni, szecsuáni, sanghaji. A kantoni konyha a tenger gyümölcseire épül, alapjaiban, fûszerezésében ugyanakkor harmonikus az összhatás. A halakat, rákokat és egyéb tenger gyümölcseit elõszeretettel készítik sok zöldséggel, gyümölccsel, de attól sem riadnak vissza, hogy...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2013/02/kant...

sponsored links

Keres?s