Kandírozott narancshéj

2013-01-25

sponsored links


Miután berendeltem magamnak 20 kiló csodás szicíliai narancsot Dolce Vitától, már csak egy feladat maradt, fel is dolgozni. Ezek a narancsok azért olyan csodálatosak, mert éretten szedik le õket a fáról, nem a kamionban vagy valami nyamvadt hûtõházban érnek meg. Egyáltalán nem savas, a gerezdek közti elválasztó hártyák vékonyak és nem keserûek, de talán a legértékesebb benne a héja. Itthon sajnos egy-két bio citrustól eltekintve mindet kezelik, fényezik valamilyen borzalmas, mérgezõ szerrel. Hogy ennek a narancsnak micsoda aromája van! A kandírozott narancshéj pedig olyan abbahagyhatatlan, hogy már csak az tart vissza, hogy nincs kedvem többet pepecselni vele. :-)

A kandírozási útmutató szerintem tökéletes, Ildinyótól származik.

Hozzávalók:

narancshéj
cukor
víz ...

Folytats a blogon ... katucikonyha.blogspot.com/2013/01/kan...

sponsored links

Keres?s