Kandírozott narancshéj
sponsored links
Kisebb kalandok után 3,5 kg csodálatos szicíliai bionarancs gurult be múlt kedd este Kicsiház konyhájába. Mivel a bionarancs héja a legnagyobb kincs, ezért nem is volt kérdés, hogy kandírozok-e belõle egy adagot, illetve, hogy apróra vágva nem kerül-e pár adag a fagyasztóba is.
Ez a kis üveg elõre láthatólag az egész évi kandírozott narancs szükségletemet fedezni fogja - nálam nem fogy sok -, de az arányok megtartásával nyugodtan lehet növelni is a mennyiséget. Pontosan nem tudom, hogy hány narancs héja, mert narancslekvárok is készültek, az azokból kimaradó héjak is ezt az üveget gazdagították.
A receptet ITT találtam, én speciel nem áztattam be a narancsokat, nem lett keserû, de van, aki a fehér héjat nem teszi bele és olyan is, aki viszont 3 napig áztatja úgy, hogy naponta cseréli rajta a vizet. Ezt rátok bízom, hogy ...